Nectaroni
Bier Reviews

Bax Brewery – Nectaroni : Review

Zaterdag 30-09-2023 Geproefd & geschreven door… Tom van Baalen! Tom kreeg van Dimitri deze toffe IPA genaamd Nectaroni van Bax Brewery uit Groningen. Dit bier is samen met wat mooie andere bieren opgestuurd door Fien (oud-collegaatje van Dimitri) om te proeven en te reviewen!

Bax Brewery -Nectaroni

Persoonlijk kende ik Bax Brewery uit Groningen niet. Voordat ik dit bier proefde heb ik even het assortiment van ze gecheckt. Een hele mooie range van bieren en ze zijn ook niet bang om aparte bieren op de markt te brengen, met name veel varianten van een IPA.

Nectaroni is een No Coast IPA. Qua kleur is het bier mooi helder geel met een stevige schuimkraag. In de geur merk ik weinig. Hij lijkt bijna geurloos, kan ook zijn dat ik verkouden aan het worden… Het enige wat ik herken is een lichte citrusgeur. Ik had van tevoren de Nectaroni zoetig verwacht. Maar niets is minder waar. Hij is juist erg fris en licht zurig met tonen van grapefruit. Ook heeft het bier stevige bitter. Ook proef ik hars, en dat wordt bij elke slok heftiger, wat ik erg mooi vindt. 😊

Als deze IPA iets dikker was geweest had het echt een topper geweest. Toch geef ik hem een 4.25 op Untappd.

Wil je nog meer beoordelingen lezen van Tom of een van onze andere reviewers? Klik dan snel hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...