Bandwagon 426
Bier Reviews

Bax Brewery – Bandwagon 426 : Review

Gorinchem, 29 september 2023 Geproefd & geshreven door… Alexander de Beun Het is voor mij voor het eerst dat ik een productie van de Bax Bandwagon serie kan proeven. Deze Bandwagon 426 is gelijk een flinke triple IPA met een hoog alcoholpercentage van 10%. Bij het openen van het blik komt de geur al direct naar voren.

Bandwagon 426

  • Bandwagon 426 – Baxbier
  • Type: Double dry hopped triple IPA
  • ABV: 10,0%

De geur is fris en zoet en je merkt toch ook wel een beetje een boozy geur. De kleur is mooi goudgeel en troebel. De afdronk is vrij zoet en tropisch en het hoge percentage alcohol complementeert die zoete en tropische accenten.

De bitter blijft wat meer op de achtergrond maar komt geleidelijk wat meer naar voren in de nasmaak. Wat het geheel vrij mild en zacht maakt is het toegevoegde havermout, wat zorgt voor een zacht en romig aroma. Dit is een mooie tegenhanger voor de flinke hoeveelheid hop. Al met al een goed gebalanceerd bier.

Foodpairing

Een leuke toevoeging als borrelhapje was voor mij deze keer best eenvoudig: Een schaaltje blauwe bessen. Het frisse en licht zure smaakprofiel van wat vers fruit sloot voor mij goed aan op het zware bier.

Dit biedt goed contrast met het zachte en romige aroma van de havermout. Ik zou niet per se snel denken aan vers fruit als foodpairing bij een IPA/NEIPA/DIPA, maar was hiermee toch positief verrast.

Klik hier om nog meer toffe reviews te lezen!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...