Urrejalei
Bier Reviews

BaoBeer Brewing – Urrejalei : Review

Zaterdag 03-09-2022 / Geschreven en geproefd door… Tom van Balen De Urrejalei van de Noord-Spaanse brouwer Baobeer uit de streek Gipuzkoa. Het is overduidelijk nog niet de aller grootste brouwerij uit Spanje. Maar, daarom juist leuker om eens wat van te proeven en reviewen!

BaoBeer – Urrejalei

Op Untappd staat hij vermeldt met een alcoholpercentage van 5,7%, maar op de fles staat toch echt 5,5% en een 20 IBU. De Urrejalei is goed hoppig voor een blondje, geeft niks, daar houd ik wel van! Je ruikt het meteen wanneer je het inschenkt en er komt een mooie dikke schuimkraag op.

Hij smaakt lekker fris met een hopbittertje; verder een licht kruidige smaak. Aan het eind van het flesje krijgt het bitter wel de overhand. Ik vind dat altijd wel een pluspunt wanneer een biertje tijdens een glas of zelfs in één slok nog van smaak lijkt te veranderen. Qua smaak vind ik het meer een IPA dan een blond. Al met al een mooi zomers biertje op een Indian Summer middagje thuis in de zon 😎

Op Untappd geef ik dit bier 4 sterren.

Wil je Tom volgen op Untappd? Zoek hem dan op onder de naam Tom68! Voor meer bier reviews van Tom of onze andere recensenten klik je snel hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...