ALS-bier gebrouwen bij Baxbier Groningen
Bier Nieuws

ALS-bier gebrouwen bij BaxBier

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 01-02-2021 Afgelopen vrijdag kwamen zeven verschillende brouwers naar Groningen toe. Hier werd ook een ALS-bier gebrouwen bij BaxBier in de brouwerij. Het 4e bier van deze uiteindelijke sixpack zal een Black IPA worden.

Black IPA

Wat houdt een Black IPA nou eigenlijk in? Een IPA is toch bijna altijd licht / blond van kleur? Over het algemeen wel ja… De stijl Black IPA heeft wel de fruitige en vaak ook de bittere kenmerken van een “normale” IPA. Maar, de donkere kleur ontstaat door de mouten die gebruikt worden. Deze mouten die worden gebruikt, zijn geroosterd. Geroosterde mouten zie je normaliter vaker terug in stijlen als een stout en een porter. Geroosterde mouten geeft vaak een mooie roasty toon aan het bier en bepaalt ook heel duidelijk de kleur.

Dit ALS-bier gebrouwen bij BaxBier in Groningen wordt een Black IPA die erg hoppig, strak, bitter en citrusachtig (fris) zal zijn. Een donker bier met de lichtpuntjes van een goede IPA zoals de brouwers zelf op laten tekenen!

Collab met zeven andere brouwerijen

Deze collab maakt onderdeel uit voor de BeerGeeksBeatALS Sixpack die medio maart op de markt zal komen. Alle opbrengsten van de verkoop van deze sixpacks zal worden gedoneerd aan de Stichting ALS Nederland. Op dit moment staat de teller van de actie van de BeerGeeks in Nederland rond de € 40.500,-!

ALS-bier gebrouwen bij Baxbier

Deze mooie Black IPA is gebrouwen door BaxBier in samenwerking met Havenbrouwerij het Brouwdok, Floembier, de Kleine Beer Brouwerij, Folkingebrew, Brouwerij het Roze Varken, Brothers in Law Brewing en de Corviri Brouwerij. Dit is het vierde ALS-bier gebrouwen voor deze actie. Er volgen nog twee bieren die gebrouwen zullen worden bij Frontaal Bier in Breda en de Moersleutel in Alkmaar.

Meer weten over deze supergave actie? Ga dan snel naar de website van BeerGeeksBeatAls.nl. Je kunt ons ook gewoon blijven volgen voor de updates 😉 !!

Hier kun je de artikelen vinden die over de andere bieren voor ALS gebrouwen zijn.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...