010 All Star Collab
Bier Nieuws

010 All Star Collab : Hand in Hand…

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 01-03-2021 4 Rotterdamse brouwerijen hebben op initiatief van Local Craftbeer een super toffe collab gebrouwen, de 010 All Star Collab! “Hand in hand kameraden” is in dit geval nog meer Rotterdams dan dat het al was.

4 brouwerijen uit Rotterdam

De 4 brouwerijen die samen de 010 All Star Collab gebrouwen hebben zijn, ROTT. Brouwers, Vet & Lazy, Brouwerij Noordt en Kaapse Brouwers. Het initiatief voor het brouwen van deze collab is opgezet door Local Craftbeer. Local Craftbeer is een gave webshop waar je mooie bieren kunt kopen en mooie foodpairings kunt opdoen.

De collab vloeit voort uit de 010 Craftbox die in december 2020 te koop was op localcraftbeer.nl! Toen werd er een box samengesteld met verschillende bieren van deze brouwerijen. Nu hebben de brouwers de handen ineen geslagen om gezamenlijk een bier te brouwen.

010 All Star Collab

De 010 All Star Collab is afgelopen januari gebrouwen met zo veel mogelijk lokale ingrediƫnten. Denk aan haver van Quaker uit Rotterdam en maisgrits van Codrico. Als eerbetoon aan de Fruithavens van Rotterdam wat om de hoek ligt bij de brouwerij van Kaapse ligt, zijn er bosvruchten aan het bier toegevoegd. Deze Double Dryhopped (DDH) New England Breakfast IPA van 8.0% is mooie fruitige hazy IPA geworden. Zijn body is erg vol, en de ervaring van de 4 Rotterdamse brouwerijen is terug te proeven in dit unieke bier. De zes verschillende gebruikte hopsoorten proef je terug in de fruitigheid en het bittere van dit bier.

Wil jij deze unieke special uit Rotjeknor niet missen? Ga dan nu naar LocalCraftbeer.nl, en bestel deze topper snel.

Wil je meer te weten komen over bijvoorbeeld de Kaapse Brouwers of andere Nederlandse brouwerijen? Klik dan heel snel hier!

Cheers

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...